پارامترهای زیادی در انتخاب کولر وجود دارد که باید به آن ها توجه کرد ازجمله آب و هوای محیطی که در آن زندگی می کنید، مساحت مکان مورد استفاده و .
کولرهای موجود در بازار در دو نوع کولرهای گازی و آبی وجود دارندکه در ادامه ویژگی های هریک از آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
کولرهای آبی ویژگی و ساختار کاملا متفاوتی با کولرهای گازی دارد. کولرهای آبی بیشتر مناسب محیط هایی با شرایط آب و هوایی گرم و خشک هستند و از نظر مصرف برق بهینه تر از کولرهای گازی عمل می کنند. قیمت کولرهای آبی پایینتر و هزینه نصب و نگهداری آن ها کمتر است.
کولرآبی خود به دو دسته کولر آبی پوشالی و کولر آبی سلوی تقسیم می شود.
کولر آبی پوشالی: سازوکار کولر آبی بسیار ساده است. در این نوع کولر، باد از مجاورت آب روی پوشالهای چوبی عبور داده میشود و مولکولهای آب آزاد میشوند و هوا مرطوب و خنک میشود و در نهایت بر اثر جریان همرفتی، هوای اتاق خنک میشود. توربین داخل کولر آبی به کمک پوشالهای خیس میتواند باد خنکی ایجاد کند که تا ۲۰ درجه سردتر از دمای بیرون باشد. این باد مسلما مرطوب است؛ بنابراین، گفته میشود برای استفاده از کولر آبی حداکثر رطوبت هوای منطقهی شما باید ۶۰ درجه باشد.
کولر آبی سلوی:تقریبا تمام ویژگی های کولرهای آبی سلوی مانند کولرهای آبی پوشالی است. با این تفاوت که در این کولرها به جای پوشال از پدهای سلوی متراکم استفاده شده است. مزیت پدهای سلوی به پوشال ها هم این است که نیاز به تعویض سالیانه ندارند و می توان حدود 4 سال از هر پد برای یک دستگاه کولر استفاده کرد. مزیت دیگر این پدها آن است که به دلیل تراکم بالا، اجازه ورود گردوغبار و ذرات ریز را به درون پروانه موتور و درنهایت هم محیط خانه نمی دهند.
کولر گازی: کولرهای گازی چون رطوبت محیط را افزایش نمیدهند در مناطق مرطوب و شرجی نسبت به مناطق خشک کارایی بهتری دارند و مناسب تر هستند. کولرهای گازی یکی از محصولات تهویه مطبوع است که هم قابلیت سرمایش و هم قابلیت گرمایش را دارند و از فرایند تبخیر مایع به گاز استفاده میکنند، به این صورت که هوای گرم داخل را جذب و تبدیل به هوای خنک می کنند. این مدل کولرها در ظرفیت های متفاوتی وجود دارند که خریدار با توجه به محیط مورد استفاده خود باید به ظرفیت آنها دقت کند تا بتواند بهترین انتخاب را داشته باشد.
کولرهای گازی در سه نوع کولر گازی اسپلیت، پنجره ای و ایستاده وجود دارند که هرکدام با توجه به ویژگی هایی که دارند ممکن است برای یک محیط مناسب و برای محیطی با شرایط دیگر مناسب نباشد.
کولر گازی اسپلیت: این مدل از کولر ها قیمت بیشتری نسبت به مدل های دیگر دارند اما مصرف برق آن به مراتب کمتر است این کولرها به صورت دو تکه ای ساخته شده اند که یک قسمت آن به صورت بیرونی است و در بیرون از خانه نصب می شود و تکه دیگر داخلی است و در داخل محیط نصب می شود. برای اتصال این دو قسمت به یکدیگر از لوله های مسی استفاده می شود و برای زیبایی و اینکه لوله ها مشخص نباشد در دیوار حفره هایی ایجاد می کنند و لوله ها را از درون آن رد می کنند. سختی این کار و نیاز به باز کردن یونیت داخلی برای نصب برق آن از دلایلی هستند که نیاز به یک نصاب حرفه ای داشته باشید در نتیجه هزینه نصب و راه اندازی آن نیز نسبتا بیشتر خواهد بود.
کولر گازی پنجره ای: نیاز به برقکشی جداگانهای ندارد و تنها با وصل کردن کابل برق به پریز شروع به کار میکند. در این نوع، نیازی به سوراخ کردن دیوار و رد کردن لولههای مسی هم نیست. بدنهی یکپارچهی کولر بهسادگی درون پنجره جا میخورد و بهسرعت آمادهی استفاده میشود. قیمت پایین و قدرت خنککنندگی زیاد، از مزیتهای اصلی این کولرها است و وزن زیاد و مصرف برق بهشدت بالا در کنار ایجاد سروصدا، نقاط ضعف کولرهای پنجرهای به شمار میروند.
کولر گازی ایستاده: این مدل کولرها بیشتر کاربرد صنعتی دارد و در مکان هایی مانند پایانه های مسافربری، فروشگاه های زنجیره ای، مساجد و . کاربرد دارد و در مواردی خاص به دلیل مستاجر بودن، اجازهی دخل و تصرف در دیوار منزل مسی را ندارند هم ممکن است بهناچار به سمت این کولرها سوق داده میشوند.
درباره این سایت